Erasmus Programları, Erasmus Öğrenci Değişim Programı ya da Erasmus Projesi ( Üniversite Öğrencilerinin Hareketliliği İçin Avrupa Topluluğu Eylem Programı), öğrenci ve akademisyenlerin yükseköğretim kurumlarının iş birliği kapsamında kısa süreli olarak farklı ülkelerde ve üniversitelerde eğitim alma ve deneyim kazanmasına dair Avrupa Birliği teşvik programıdır.
Eski adıyla Erasmus Programı 2014 yılında sona ermiştir. Yerine 2014-2020 yılları arasında devam edecek olan Erasmus+ olarak yenilenmiş ve hibe desteklerine devam edecektir.
Avrupa Birliği EU2020 Stratejisi kapsamında eğitime verilen önemi, öğrenci ve akademisyenlerin yurtdışı üniversitelerde eğitim alma, çalışmalar yapma ve yeni kültürler tanıma ve geniş perspektife sahip olma amaçlı düzenlenmektedir. Erasmus Plus Programı eğitim, öğretim, öğrenim, staj, gönüllü çalışmalar, gençlik ve spor alanlarında yükseköğretimde kaliteyi arttırmak amacı ile uygulanmaya başlanmıştır. Türkiye’de Avrupa Birliği Eğitim ve ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Ulusal Ajans ile hibe desteği sağlamaktadır.
Erasmus Programı ile Erasmus+ Programı Arasındaki Farklılıklar
Erasmus+ Programı kapsamında Erasmus Programına nazaran bazı değişiklikler ve yenilikler gelmiştir. Bu yenilikler programın daha rahat uygulanabilmesi, etkinliğin artırılması ve sadeleştirlmesi amacıyla getirilmiştir. Hayat Boyu Öğprenme başlığı altında Erasmus dışında var olan birçok program Erasmus+ Programı olarak tek çatı altında toplanmış mükerrer ve parçalı yapılanmayı sonlandırmıştır.
Erasmus+ Programı’nda Yer Alan Ülkeler
28 AB üyesi ülke; Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan)
AB üyesi olmayan program ülkeleri; Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, İsviçre, Makedonya ve Türkiye
Üçüncü ülkeler; Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ Cumhuriyeti, Sırbistan, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Libya, Fas, Filistin, Suriye ve Tunus
Erasmus+ Programı için Gerekli Evraklar
Öğrencilerin gidilecek okuldan aldıkları kabul mektubu ve kabul mektubu noter onaylı tercümesi, alınan Erasmus+ belgesi ve noter onaylı tercümesi, sabıka kaydı noter onaylı tercümesi evrakları hazırlanmalıdır.
Tüm evrak ve noter onaylı tercüme işlemleri randevu gününden birkaç gün önce tamamlanmalıdır. Ayrıca hibe almayan öğrencilerin kendi adlarına açılmış banka hesap yazısı ve noter onaylı tercümesi de alınmalıdır.
Fotoğraf yapıştırılmış ve doğru bir şekilde doldurulmuş başvuru formu, kabul mektubu, gidilecek ülkede kalınacak yere dair bilgi içeren evrak, öğrencinin aylık alacağı burs miktarını gösterir belge ve noter onaylı tercümesi, sağlık ve seyahat sigortası, sabıka kaydı ve tüm evrakların noter onaylı tercüme ve noter onaylı erasmus çeviri işlemlerinin yapılmış olması gerekmektedir.
Gidecek öğrenci eğer son üç yıl içerisinde bir ülkede uzun süreli kalmış ya da eğitim almış ise o ülkeden alınan sabıka kaydının da Erasmus+ evraklarına eklenmesi gerekmektedir.
Erasmus+ Programından Kimler Faydalanabilir?
Erasmus+ Programı aşağıda yer alan nitelikteki kişilere sağlanmaktadır. Yükseköğretim alanında; üniversite öğrencileri, akademisyenler ve yükseköğretim çalışanları,
Mesleki eğitim alanında; meslek okulları öğrencileri, çıraklar, profesyoneller, eğitimciler, mesleki eğitim alanında çalışanlar,
Okul eğitimi alanında; ilk ve ortaöğretim öğrencileri, okul liderleri, öğretmenler ve okul çalışanları,
Yetişkin eğitimi alanında; öğreniciler, eğitimciler, yetişkin eğitimi veren kurumların üyeleri ve çalışanları,
Gençlik alanında; 13-30 yaş arası gençler, gençlik çalışanları, gençlik kuruluşlarının üyeleri ve çalışanları,
Kısaca ifade etmek gerekirse, her yaş ve her kesimden bireyler ile her düzeyden kurum ve kuruluşlar programdan faydalanabilir.
Erasmus+ Programı Adaylar İçin Fırsatlar
2 milyon yükseköğretim öğrencisi yurt dışında çalışma ve eğitim görme fırsatı yakalayacak
650 bin mesleki eğitim öğrencisi dönemlerinin bir bölümünü yurt dışında geçirecekler
200 bini aşkın Yüksek lisans öğrenci, yeni bir kredi garanti programından ve Ortak Master Derecesi için 250 bin’den fazla burstan faydalanma imkanı sunmaktadır.
500 binden fazla genç yurt dışında gönüllü, ve gençlik işlemlerinde yer alarak çalışacaktır.
800 bin eğitimci, öğretmen, eğitimci, trainers, eğitim presoneli ve genç yurt dışında eğitim alacak ve çalışacak.
Erasmus çeviri hizmeti hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için info@kurumsaltercume.com.tr adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.