İkamet Randevu
İkamet randevu, ikamet randevusu, uluslararası yasalar doğrultusunda bir ülkeye yabancıların giriş yapması ve kalması devletin egemenlik yetkisi kapsamındadır.
Vize muafiyet süresinden fazla Türkiye’de kalmak, diğer bir deyişle Türkiye’de ikamet etmek isteyen yabancıların ikamet izni almaları gerekmektedir. İkamet izni başvuruları her ilde bulunan İl Göç İdare’sine yapılmaktadır.
İkamet Randevu Nasıl Alınır?
Bunun için öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden ikamet randevusu alınmalıdır. Sonrasında ise ilgili evraklar hazır edilerek randevu gününde eksiksiz bir biçimde Göç İdaresi memuruna teslim edilmelidir.
Randevu için talep edilen evraklar hangi amaçla ikamet izni alınacağına göre değişiklik göstermektedir.
İkamet İzni Çeşitleri Nelerdir?
– Kısa Dönem İkamet İzni
– Öğrenci İkamet İzni
– Uzun Dönem İkamet İzni
– Aile İkamet İzni
İkamet Randevu İçin Talep Edilen Belgeler Nelerdir?
İkamet izni alabilmek için randevu aldığınız günde Göç İdaresi tarafından talep edilen evrakları teslim etmeniz gerekmektedir. Randevu için talep edilen evraklar ikamet izninin amacına göre değişiklik gösterebilmektedir.
Kısa dönem ikamet izni için başvuru formu, pasaport ve eşdeğer belge fotokopisi, 4 fotoğraf, maddi durum beyanı, sağlık sigortası yeterlidir. Öğrenci ikamet izni için ise yine kısa dönem izni ile aynı belgeler olmak üzere öğrenci belgesi talep edilmektedir.
Uzun dönem ikamet iznin de ise diğerleriyle ortak belgeler olmak üzere birtakım evraklar daha talep edilmektedir. Bunlar önceki ikamet izin fotokopileri, 3 yıl içerisinde yardım almadığını gösterir belgedir. Ayrıca adli sicil kaydı ve adres kayıt sistemine kayıtlı olduğunu gösterir belge de talep edilmektedir.
Aile ikamet izni için kişinin kendisinden başvuru formu, pasaport ve fotokopisi, 4 fotoğraf istenmektedir. Destekleyicisinden ise kimlik aslı ve fotokopisi, maddi durum gösterir belge, sağlık sigortası talep edilmektedir. Ayrıca adli sicil kaydı ve adres kayıt sistemine kayıtlı olduğunu gösterir belge de talep edilmektedir.
Söz konusu belgelerin yurt dışından temin edilmesi haklinde tasdik şerhli (apostil) olması ve noter onaylı tercüme edilmesi gerekmektedir.
İkamet İzni Evraklarının Tercümesi
Daha öncede söz edildiği üzere ilgili evraklar eğer yurt dışından bir makamdan ibraz ediliyorsa mutlaka noter onaylı tercüme hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır.
Noter onaylı tercüme işlemi noter huzurunda yemin ederek resmi unvan kazanan yeminli tercümanlar aracılığıyla yapılmaktadır. Bu doğrultuda tercümesi gerçekleştiren evrak ilgili noter için uygun olarak hazırlanmaktadır. Akabinde ise yeminli tercüman tarafından kaşe ve imza işlemi gerçekleştirilmektedir. Son olarak ilgili noterliklerde belirli bir ücret karşılığında tasdik edilmektedir.
Çeviri Çözümleri, kurulduğu günden bu yana ilgili süreçler hakkındaki tecrübesi ile müşterileri için profesyonel hizmet vermektedir. Her biri belirli bir uzmanlık alanına sahip tercümanları, editör kadrosu ve deneyim sahibi proje koordinatörleriyle sizin için zor gibi görünen bütün süreçleri kolaylaştırmaktadır. EN15038 Tercüme Standartları doğrultusunda kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı noter onaylı tercüme hizmeti vermektedir.
İkamet randevusu hakkında daha detaylı bilgi için T.C İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kurumsal web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Noter onaylı tercüme hizmetlerimiz için info@kurumsaltercume.com.tr adresimize mail gönderebilirsiniz. Ayrıca 0553 910 31 32 veya 0212 221 45 21 numaralı hatlarımız aracılığıyla kurumsal müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.