KPSS Geç Başvuruları Başladı!
İndirimli çeviri fiyat listemiz ve teklif talepleriniz için
0553 910 31 32 MOBİL & WHATSAPP & TELEGRAM
hattımızdan arayabilirsiniz...
OKEANOS TERCÜME
KPSS geç başvuru için izlenmesi gereken adımlar nelerdir? Nereden ve nasıl başvuru yapılır? Sınav ücreti ne kadar? Ücret hangi bankaya yatırılacak?
KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı için ÖSYM tarafından tanınan 2019 geç başvuru günü geldi çattı! KPSS geç başvuru, sınav başvurularını çeşitli nedenlerden dolayı tamamlayamayan adaylar için tepsiyle sunulan bir fırsat niteliği taşıyor. Adaylar sağlanan bu fırsatı geri çevirmemek adına 2019 KPSS geç başvurusunun nereden ve nasıl yapılacağı, sınav ücretinin ne kadar olacağı ve ücretin hangi bankaya yatırılacağı gibi sorulara cevap arayışı içerisinde. ÖSYM ilgili detayları içeren bir kılavuz yayımladı. KPSS geç başvuru ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.
ÖSYM twitter hesabından 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı için geç başvurularının bugün 23:59 itibariyle sona ereceğini belirten bir açıklama yayımladı. ÖSYM, çeşitli nedenlerden dolayı normal başvuru tarihleri olan 3-15 Mayıs arasında 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı başvurularını gerçekleştiremeyen öğrencilere KPSS geç başvuru seçeneğini bugün itibariyle aktif etti. Haliyle başvuru yapmak isteyen adayların kafasında “KPSS geç başvurusu nasıl ve nereden gerçekleşir? Sınav ücreti ne kadar? Ücret hangi bankaya yatırılacak?” soruları belirdi. ÖSYM yayımladığı kılavuzla adayların kafasındaki soru işaretlerini cevap vermiş oldu.
KPSS Geç Başvuruları Nereden ve Nasıl Yapılır?
Sınav başvurusunda bulunacak adaylar başvuru süreci içerisinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr. adresinden “Aday Başvuru Formu”na ve Kılavuza erişebilirler. Başvurular yalnızca elektrik ortamda yapılabilecek olup, Aday İşlemleri Sisteminde halihazırda fotoğrafı ve eğitim bilgisi yer alan adaylar başvurularını ÖSYM’nin internet sitesinde “e-İŞLEMLER” sekmesinde bulunan “ADAY İŞLEMLERİ” kısmından kılavuz doğrultusunda edindikleri bilgiler dahilinde bilgilerini sisteme kaydedip sınav ücretlerini yatırarak başvurularını tamamlayabilirler. Adayların bireysel internet başvurularını 23:59’a kadar yapmaları gerekmektedir.
KPSS Geç Başvuru Ücreti Ne Kadardır?
KPSS Alan Bilgisi Sınavlarında her bir oturum için belirlenen ücret: 50 TL ÖABT (Her ÖABT alanı için): 75 TL iken;
KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumunda her bir oturum için belirlenen ücret: 75 TL’dir.
Sınav ücreti başvurunun geç başvuru gününde yapılmasından dolayı %50 artırımlı olarak ödenmektedir.
Hangi Bankalardan Ödeme Yapılabilir?
-
AKBANK (tüm şubelerden, ATM’den ve internetten)
HALKBANK (tüm şubelerden, ATM’den ve internetten)
ING BANK(tüm şubelerden ve internetten)
Albaraka Türk Katılım Bankası (tüm şubelerden, ATM’den ve internetten)
Finansbank (tüm şubelerden, ATM’den ve internetten)
Kuveyt Türk Katılım Bankası (tüm şubelerden, ATM’den ve internetten)
Türk Ekonomi Bankası (tüm şubelerden ve internetten)
Vakıf Katılım Bankası (tüm şubelerden ve ATM’den)
Ziraat Bankası (internetten ve mobilden, şubelerden ve ATM’den ödeme yapılmamaktadır.)
Sınav ücretini ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan E-İşlemler kısmında bulunan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı ya da banka kartı ile ödeyebilirsiniz.
Başvuru Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?
*Adaylar sınav bilgilerinin sisteme kaydedilmesi için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye bildirilmiştir” yazısını gördüklerinden emin olmalıdır.
*Sınav ücretinin bildirilen bankalara belirtildiği miktarda başvuru sürecinden hemen sonra yatırılmalıdır. Başvuru yaptığı halde sınav ücretini belirtilen süre dahilinde yatırmayan adayların başvuruları kabul olmayacaktır.
*Adayın başvuru kayıt bilgilerinin yer aldığı belgenin çıktısı alınarak, başvurunun ileriki aşamalarında kullanılmak üzere saklanmalıdır.
Okeanos Uluslar arası Çeviri ve Yeminli Tercüme Tel : 0212 221 45 21 Whatsapp 0553 910 31 32 Web: www.okeanostercume.com.tr email : info@okeanostercume.com.tr